15
10.2016
9.30 – 10.30
Upper floor
Large Hall

Ceremony
60 min
1 08, 2016
  • Eröffnung vom EWAC Kongress am 15.10.2016

Opening ceremony

As per Indian tradition, before the gathering of a larger group a Ghee lamp is lit by the responsible leaders, for the success of a venue. Dr. Vasant Lad will perform this ritual with German and Indian dignities.

15
10.2016
10.45 – 12.15
Gallery
Convention center 4/5

Yoga
Duration: 90 min.
29 07, 2016
  • ewac-vortrag-Julia-Lang

Tridosha Yoga lesson – Julia Lang

In this careful Yoga lesson we pratice 3 Dosha Asanas and we take the time to really feel their energetic effects.

15
10.2016




Sonstiges
Dauer: 45 Min.
14 09, 2016
  • _cam1384-21-1

Mantra-Circle – Chitra

Be inspired and experience the healing, strengthening, unifying and transformative power of Indian mantras in an open atmosphere. Singing together or chanting mantras is a ritual that dates back to the roots of human culture.

15
10.2016
10.45 – 11.30
Groundfloor
Convention center 1

Lecture
Duration: 45 min.
1 06, 2016
  • dr-vinod-verma

Ayurvedic Herbs and Spices: God’s own Apothecary – Dr. Vinod Verma

Prevention and healing of ailments with simple remedies of Ayurveda: This will include simple solutions of healing common ailments through plants which are mostly used as food and spices in Ayurvedic cuisine.

15
10.2016
11.00 – 11.45
Groundfloor
Convention center 3

Yoga
Duration: 45 min.
15 03, 2016
  • Yoga for Eldery and Sadhana/Abhyasa with Prof. Amândio Figueiredo

Yoga for Eldery and Sadhana/Abhyasa – Prof. Amândio Figueiredo

-

15
10.2016
11.00 – 11.45
Groundfloor
Convention center 2

Lecture
Duration: 45 min.
23 07, 2016
  • EWAC Gesundheitsmesse Vortrag Srisriayurveda

Health care from the ayurvedic point of view – Dr. Manoj Samantaray

The goal of this lecture is to give the audience an understanding of ayurvedic basics, so that they can implement these in their everyday life.

15 +16
10.2016
11.30 - 12.30
Groundfloor
Lahnsaal

Cooking show
Duration: 60 min.
15 03, 2016
  • EWAC2_Volker_Mehl_Showkueche

Nothing but Ayurveda in the pot – Cooking show with Volker Mehl

Volker Mehl is a pioneer of ayurvedic/vegan gourmet kitchen for everyone. In the EWAC-show kitchen you will have the possibility to look over Volker Mehl's shoulder to get an exclusive glimpse into the culinary world of Ayurveda.

15
10.2016
12.00 – 12.45
Groundfloor
Convention center 2

Lecture
Duration: 45 min.
23 07, 2016
  • EWAC-Gesundheitscongress-Vortrag von Heidi Ulfig -Baleari

From “drinkable” water to living drinking water – Heidi Ulfig

The lecture describes the importance of sufficient water supply for our body and metabolism, describes the different purification systems and leads us to vitalizing/energizing of water.

15
10.2016
11.45 - 12.30
Groundfloor
Convention center 1

Lecture
Duration: 45 min.
12 09, 2016
  • karinschuller

Ayurveda with all 5 senses – Karin Schuller

Prevention and healing of disorders with simple means from ayurveda: This lecture is all about simple concepts for healing with plants, which are being used as food and spices in the ayurvedic kitchen.

15
10.2016
12.00 – 12.45
Groundfloor
Convention center 3

Yoga
Duration: 45 min.
12 08, 2016
  • 11227526_544939195644830_6678497002326373323_n

Five Tibetans® – Dieter Gurkasch

The knowledge of the tantric techniques to increase and control the human energy flows has almost got lost in the centuries of foreign rule in India. In Tibetan monasteries these techniques were preserved and based on this tradition the simple and for people of all ages easy to practice but most effective energyrites of the Five Tibetan® originate.